Radar aflevering rechtsbijstandsverzekeraars

Op 4 maart heeft het televisie programma Radar aandacht besteed aan de werkwijze van rechtsbijstandsverzekeraars. Radar ontdekte dat dossiers die bij grote kantoren binnen komen zonder medeweten van de cliënt(en) worden doorverkocht aan kleine kantoren of zelfstandigen. Deze kleine kantoren of zelfstandigen dienen het dossier voor een vast bedrag af te wikkelen. Het gevaar schuilt hem in het feit dat volgens deskundigen voor deze vaste bedragen nooit de gewenste juridische zorgvuldigheid in acht kan worden genomen.

Uit de televisie-uitzending blijkt dat arbeidsrechtelijke dossiers voor een gemiddeld bedrag van € 375,- worden doorverkocht. Grote namen worden genoemd zoals Arag, Achmea, SRK en DAS. Deze kantoren erkennen dat dossiers worden uitbesteed aan derden, maar ontkennen dat hier (vaste) prijsafspraken over zijn. Hierdoor is het onmogelijk om de kwaliteit van de dienstverlening te controleren. Complexe arbeidsrechtelijke zaken kunnen zelden worden afgewikkeld voor deze prijs en hierdoor kan het in de praktijk voorkomen dat dossiers worden afgeraffeld. Deze ‘handel’ in dossiers is derhalve onwenselijk. Rechtsbijstandsverzekeraars wekken hiermee de indruk dat het financiële belang voor het belang van de cliënt(en) gaat.

Wilt u niet dat dat uw dossier in een dergelijk proces terecht komt? Wilt u zelf op transparante wijze inzicht houden in uw zaak? Dan is de keuze voor De Arbeidsjurist wellicht beter dan een grote rechtsbijstandsverzekeraar. Bij De Arbeidsjurist heeft u gegarandeerd de beste service en staat kwaliteit boven het financiële belang.


U kunt de hele uitzending van Radar terugkijken op:

https://www.npostart.nl/radar/04-03-2019/AT_2109438

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Raoul Boonstra

Raoul Boonstra

Bij De Arbeidsjurist wordt u geholpen door mr. R. Boonstra, recentelijk afgestudeerd en daardoor op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen op het gebied van het arbeidsrecht.